Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Τα πιο τοξικά πλάσματα των βυθών!

Στα πιο μεγάλα βάθη των θαλασσών, κρύβονται και τα πιο θανάσιμα πλάσματα. Δηλητηριώδη και τοξικά θα μπορούσαν άνετα να πρωταγωνιστούν σε ταινίες τρόμου. Δείτε τα πιο θανατηφόρα από αυτά!

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Το αίτιο για τα νεκρά ψάρια της περιοχής Λευκάδας

Ιογενής εγκεφαλοπάθεια το αίτιο για τα νεκρά ψάρια στην ευρύτερη περιοχή της Λευκάδας



Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Απειλούνται τα υποθαλάσσια «λιβάδια»


Ένας οικολογικός «θησαυρός» υπό εξαφάνιση


Το υποθαλάσσιο φυτό ποσειδωνία, μία άριστη οικολογική ασπίδα, απειλείται με εξαφάνιση. Την ανεξέλεγκτη αγκυροβόληση θαλαμηγών, την μόλυνση και την υπερθέρμανση του πλανήτη στιγματίζουν οι ειδικοί.

Η posidonia oceanica φυτρώνει στο βυθό της μεσογειακής θάλασσας –φυσικά και στην Ελλάδα- και διακρίνεται για την εξαιρετική της ικανότητα να δεσμεύει διοξείδιο του άνθρακα (CO2). Μάλιστα 10 τετραγωνικά χλμ ποσειδωνίας μετατρέπουν πέντε φορές περισσότερο CO2 σε οξυγόνο από ότι η ίδια έκταση ενός παρθένου δάσους του Αμαζονίου.

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Δολιοφθορές σε βάρος νόμιμων ψαράδων στις Κυκλάδες

Ενώ συνεχίζεται η αλιεία με δυναμίτιδα!



Εκτός ελέγχου έχει φτάσει η κατάσταση στις νότιες Κυκλάδες, με επίκεντρο τα Κουφονήσια, από τη συνεχιζόμενη παράνομη αλιευτική δραστηριότητα δυναμιτιστών και πεζοτρατών. Οι απειλές εναντίον όσων τολμούν να διαμαρτυρηθούν έχουν μετατραπεί, τις τελευταίες μέρες, σε δολιοφθορές στα αλιευτικά εργαλεία ψαράδων που αλιεύουν νόμιμα, όπως καταγγέλλει το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος».

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Ιχθυοπώλης «έσωσε» σπάνιο μπλε αστακό

Γλύτωσε την κατσαρόλα την τελευταία στιγμή


Σώθηκε από… την κατσαρόλα την τελευταία στιγμή!

Τον εντυπωσιακό μπλε-ελεκτρίκ αστακό εντόπισε ένας ιχθυοπώλης σε μια ψαραγορά του Λονδίνου και αποφάσισε να τον αγοράσει για να… τον σώσει.

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Απειλούνται με εξαφάνιση οι καρχαρίες


Πηγή : www.newsbeast.gr

Μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων ζητούν να περιοριστεί η αλιεία

Η προστασία των καρχαριών θα είναι το κεντρικό θέμα συζήτησης στη σύνοδο της Διεθνούς Επιτροπής για τη Διατήρηση του Τόνου του Ατλαντικού (Iccat), που θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη................................................

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Χειμωνιάτικα ψαρέματα


Λαβρακοτσίπουρα και χταπόδια από το Νίκο
Η καινούργια παρέα έχει δέσει καλά. Ο Νίκος κι ο Μανώλης είναι καλοί φίλοι και άρρωστοι με τη θάλασσα. Είμαι σίγουρος πως φέτος θα είναι ένας όμορφος ψαρευτικά χειμώνας με μπόλικες ρηχές κι όχι μόνο εκπλήξεις.

Η ψυχή των ωκεανών

Υποβρύχιες εικόνες μοναδικής ομορφιάς

Υποβρύχιες εικόνες μοναδικής ομορφιάς

Πηγή : www.newsbeast.gr

Το National Geographic περιγράφει το τελευταίο του βιβλίο «Ocean Soul» ως μια ιστορία αγάπης. «Είναι μια εντυπωσιακή συλλογή υποβρύχιων φωτογραφιών, που έχει τραβήξει ο Brian Skerry, φωτορεπόρτερ του περιοδικού.

«Ένα ζώο που με βάζει σε σκέψεις είναι ο καρχαρίας» λέει ο ίδιος στο βιβλίο και συνεχίζει «αυτά τα αινιγματικά ζώα με μάγεψαν από την πρώτη φορά που τα συνάντησα και δε χορταίνω να παρατηρώ τη δύναμη και τη χάρη τους. Γνωρίζουμε τόσο λίγα για τη ζωή τους»......................................

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Επιστροφή στη θάλασσα για τον «Πέτρο» και τον «Αχιλλέα»

Στο φυσικό τους περιβάλλον οι δύο καρέτα καρέτα

Επιστροφή στη θάλασσα για τον «Πέτρο» και τον «Αχιλλέα»
Είχαν βρεθεί ο ένας στον Πειραιά και ο άλλος στη Μύκονο και πέρασαν αρκετό διάστημα στο Κέντρο Διάσωσης του Συλλόγου «Αρχέλων».

Αφού δέχθηκαν την απαραίτητη φροντίδα οι δύο καρέτα-καρέτα, ο «Πέτρος» και ο «Αχιλλέας» ήταν πλέον έτοιμες να επιστρέψουν στη θάλασσα, κάτι που έγινε στο τέλος Οκτωβρίου.

Ο «Πέτρος» είχε διασωθεί μέσα από το λιμάνι του Πειραιά στις 17 Μαϊου 2011. Αφού οδηγήθηκε για

ΠΟΤΕ ΧΩΡΙΣ ΖΕΥΓΑΡΙ !!!

Όπως είπε κι ένας σοφός :

"Η θάλασσα δεν πνίγει. Εμείς πνιγόμαστε σ΄αυτή"

Αν πας για απαιτητικό υποβρύχιο κυνήγι μονάχος, οι πιθανότητες ενός επικίνδυνου περιστατικού είναι αυξημένες...

Γι΄αυτό βρες κάποιον με τις ίδιες δυνατότητες με σένα και απολαύστε το υπέροχο χόμπι μας....