Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Τα ελληνικά και γαλλικά γρι-γρι δε μπορούν να αλιεύουν τόνο



Υπέρ της απαγόρευσης τάχθηκε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάνθηκε πως είναι σύμφωνη με την κοινοτική νομοθεσία η ισχύουσα απαγόρευση των αλιευτικών δραστηριοτήτων από σκάφη γρι-γρι που φέρουν σημαία είτε Γαλλίας είτε Ελλάδας ή είναι νηολογημένα είτε στη Γαλλία είτε στην Ελλάδα και τα οποία αλιεύουν ερυθρό τόνο στον Ατλαντικό Ωκεανό, ανατολικά του γεωγραφικού μήκους 45° Δ και στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Καταδικάστηκε γιατί σκότωσε καρχαρία


Είναι προστατευόμενο είδος στη Νότια Αφρική

Ο νοτιοαφρικανός Leon Bekker από το Western Cape στη Νότια Αφρική είναι ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που καταδικάζεται από δικαστήριο επειδή σκότωσε ένα μεγάλο λευκό καρχαρία, την ώρα που ψάρευε σε μια ακτή.

Μία καλή μέρα για τα ψάρια

Σε παγκόσμιο πρόβλημα εξελίσσεται η υπεραλίευση

Το πράσινο φως για μια επιπλέον ποσόστωση στην αλιεία έδωσε με απόφασή του το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αναφορικά με συγκεκριμένα είδη ψαριών.

Μια παραλία από γυαλί

Η χρόνια απόθεση σκουπιδιών έκανε ένα... θαύμα

Κανείς δεν θα πίστευε τα τελευταία χρόνια του 19ου αιώνα πως μια περιοχή που εξελίσσεται σε χωματερή, με την αλλαγή του αιώνα θα ανακηρύσσονταν προστατευόμενη περιοχή. Ωστόσο, αυτό ακριβώς συνέβη στην παραλία που είναι γνωστή με το όνομα Glass Beach και βρίσκεται λίγο έξω από το Fort Bragg στην Καλιφόρνια.

Η εξερεύνηση της Πηγής Σίντζι στην Αρκαδία



Η βαθύτερη πηγή της Ελλάδας

Το 1996, μια μικρή ομάδα σπηλαιολόγων – σπηλαιοδυτών του σπηλαιολογικού συλλόγου ΣΠΕΛΕΟ ξεκίνησαν την εξερεύνηση στην πηγή Σίντζι στην ορεινή Αρκαδία (∆.∆. Κανδύλας - Δήμος Λεβιδίου).

ΠΟΤΕ ΧΩΡΙΣ ΖΕΥΓΑΡΙ !!!

Όπως είπε κι ένας σοφός :

"Η θάλασσα δεν πνίγει. Εμείς πνιγόμαστε σ΄αυτή"

Αν πας για απαιτητικό υποβρύχιο κυνήγι μονάχος, οι πιθανότητες ενός επικίνδυνου περιστατικού είναι αυξημένες...

Γι΄αυτό βρες κάποιον με τις ίδιες δυνατότητες με σένα και απολαύστε το υπέροχο χόμπι μας....