Τετάρτη, 11 Απριλίου 2012

O «Φωκίωνας» επέστρεψε στη θάλασσα


Η μεσογειακή φώκια πέρασε δύο μήνες στο Κέντρο Περίθαλψης της MOm

Το Σάββατο 7 Απριλίου, ο νεαρός «Φωκίωνας», η μεσογειακή φώκια που βρέθηκε στη Σύρο στις 16 Φεβρουαρίου, επέστρεψε στο φυσικό του περιβάλλον! Μετά από σχεδόν δύο μήνες στο Κέντρο Περίθαλψης της MOm στην Αλόννησο, ο «Φωκίωνας» απελευθερώθηκε υγιής και δυνατός στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου Βορείων Σποράδων.

Όταν βρέθηκε ήταν περίπου τριών μηνών, αδύναμος, παθητικός, πολύ αφυδατωμένος, σε κακή διατροφική κατάσταση και ζύγιζε μόλις 23 κιλά. Η μεταφορά του στο Κέντρο Περίθαλψης και Επανένταξης Μεσογειακής Φώκιας της MOm στην Αλόννησο, κρίθηκε αναγκαία για την επιβίωσή του.

Με τη φροντίδα των ειδικών της MOm και την επίβλεψη της υπεύθυνης κτηνιάτρου, ο «Φωκίωνας» ακολούθησε ένα εντατικό πρόγραμμα περίθαλψης, για να ξεπεράσει τη λοίμωξη από την οποία έπασχε και να απαλλαγεί από τα παράσιτα που είχε προσβληθεί. Από τις πρώτες κιόλας μέρες ανταποκρίθηκε θετικά στο πρόγραμμα, ενώ έτρωγε ολόκληρα ψάρια μόνος του, καθώς είχε μείνει αρκετό διάστημα στη φύση με τη μητέρα του, η οποία τον είχε μάθει να κυνηγάει την τροφή του μόνος του.

Ο «Φωκίωνας» έφτασε τα 58 κιλά και όλες οι εξετάσεις έδειξαν ότι ήταν πολύ καλά στην υγεία του, ολοκληρώνοντας έτσι με επιτυχία το Πρόγραμμα Περίθαλψης και Επανένταξής του στο φυσικό περιβάλλον. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο «Φωκίωνας» ήταν πάρα πολύ ζωηρός και ένα από τα πιο άγρια φωκάκια που έχουν περάσει ποτέ από το Κέντρο Περίθαλψης της MOm!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΟΤΕ ΧΩΡΙΣ ΖΕΥΓΑΡΙ !!!

Όπως είπε κι ένας σοφός :

"Η θάλασσα δεν πνίγει. Εμείς πνιγόμαστε σ΄αυτή"

Αν πας για απαιτητικό υποβρύχιο κυνήγι μονάχος, οι πιθανότητες ενός επικίνδυνου περιστατικού είναι αυξημένες...

Γι΄αυτό βρες κάποιον με τις ίδιες δυνατότητες με σένα και απολαύστε το υπέροχο χόμπι μας....