Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Καρχαρίας τρώει… καρχαρία


Σπάνιες φωτογραφίες

Μια σπάνια εικόνα κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός. Ένας καρχαρίας, του είδους Eucrossorhinus dasypogon, τρώει έναν άλλο καρχαρία, του είδους Hemiscyllium ocellatum (καρχαρίας μπαμπού), στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο της Αυστραλίας.
Τις φωτογραφίες τράβηξαν οι ερευνητές Daniela Ceccarelli και David Williamson από το ερευνητικό ινστιτούτο της Αυστραλίας για τους κοραλλιογενείς υφάλους, ενώ καταμετρούσαν τον πληθυσμό των ψαριών στα ανοιχτά του νησιού Κέπελ.

«Το μάτι μου έπεσε στο ημιδιάφανο λευκό χρώμα του καρχαρία μπαμπού», δήλωσε η ερευνήτρια D. Ceccarelli, εξηγώντας ότι περίμενε να βρει το μπροστινό μέρος του καρχαρία κρυμμένο πίσω από κάποιο κοράλλι.
Η ερευνήτρια κολύμπησε πιο κοντά και τότε αποκαλύφθηκε ο καρχαρίας που έτρωγε το θήραμά του, γράφει το econews.gr.



«Αμφιβάλλω ότι είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, δήλωσε, προσθέτοντας ωστόσο ότι αυτές πρέπει να είναι οι πρώτες φωτογραφίες που δημοσιεύονται.

Προηγούμενες αναλύσεις έχουν δείξει ότι οι καρχαρίες του είδους Eucrossorhinus dasypogon τρώνε άλλους καρχαρίες.



Κινούνται κυρίως στον βυθό και καμουφλάρονται για να γίνονται ένα με το φυσικό περιβάλλον. Μεταμφιεσμένοι και ακίνητοι περιμένουν το επόμενο θύμα τους, στο οποίο και επιτίθενται ακαριαία.



Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι τα σαγόνια τους εξαρθρώνονται, ώστε να μπορούν να καταβροχθίσουν θηράματα που τους ξεπερνούν σε μέγεθος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΟΤΕ ΧΩΡΙΣ ΖΕΥΓΑΡΙ !!!

Όπως είπε κι ένας σοφός :

"Η θάλασσα δεν πνίγει. Εμείς πνιγόμαστε σ΄αυτή"

Αν πας για απαιτητικό υποβρύχιο κυνήγι μονάχος, οι πιθανότητες ενός επικίνδυνου περιστατικού είναι αυξημένες...

Γι΄αυτό βρες κάποιον με τις ίδιες δυνατότητες με σένα και απολαύστε το υπέροχο χόμπι μας....