Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Το πέρασμα της... σαρδέλας



Κάθε χρόνο το διάστημα από το Μάιο μέχρι τον Ιούλιο στον Ινδικό Ωκεανό συμβαίνει κάτι εντυπωσιακό. Εκατοντάδες χιλιάδες σαρδέλες «μεταναστεύουν» προς τις βόρειες ακτές της Νότιας Αφρικής… «προσκαλώντας» σε γεύμα καρχαρίες, δελφίνια, θαλασσοπούλια μέχρι και φάλαινες.

Γιγάντια ψάρια από πλαστικά μπουκάλια



Εντυπωσιακή κατασκευή στο πλαίσιο της Διάσκεψης του ΟΗΕ για την Αειφόρο Ανάπτυξη

Μια εντυπωσιακή κατασκευή αντικρύζουν αυτή την περίοδο οι επισκέπτες της παραλίας Μποταφόγκο στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας.

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Στα βάθη των Ωκεανών

Μαγικές φωτογραφίες από τον υποθαλάσσιο κόσμο

Τον μαγευτικό υποθαλάσσιο κόσμο του βυθού παρουσιάζει μέσω της συγκλονιστικής φωτογραφικής συλλογής του ο ερασιτέχνης φωτογράφος Brian Skerry, ο οποίος με κίνδυνο τη ζωή του κολύμπησε με τα πιο επικίνδυνα και παράλληλα πιο όμορφα πλάσματα του βυθού.

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Στην καρδιά του... «κτήνους»


Εντυπωσιακές φωτογραφίες από το βυθό

Περικυκλωμένος από ένα κοπάδι… σαρδέλες βρέθηκε ένας ανύποπτος δύτης στη θάλασσα των Φιλιππίνων, απολαμβάνοντας την ομολογουμένως παράξενη αίσθηση και δίνοντας την ευκαιρία για μια σειρά εντυπωσιακών φωτογραφιών.

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Τα «φαντάσματα» του βυθού



Δεν είναι τόσο επικίνδυνα όσο φαίνονται

Αν κάνεις μπάνιο και δεις αυτά τα περίεργα ψάρια που μοιάζουν λίγο με πιράνχας, το πιθανότερο είναι να βγεις αμέσως από τη θάλασσα. Το θέμα όμως είναι ότι δεν θα τα αντιληφθείς, αφού τα ασημένια ινδικά σκουμπριά κινούνται πολύ γρήγορα και το χρώμα τους τα κάνει σχεδόν αόρατα.

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Αντιμέτωποι με το Bathynomus Giganteus




Γιγαντιαίο ισόποδο που ζει στα 2,5 χιλιόμετρα υπό το νερό

Όταν τα καλώδια ενός υποβρύχιου συστήματος καμερών έφεραν τεράστιες δαγκωματιές στις Μπαχάμες, οι επιστήμονες θεώρησαν ότι δέχτηκαν επίθεση από καρχαρία.

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Δανία. Η θάλασσα βάφτηκε κόκκινη


Προσοχή: Σοκαριστικές φωτογραφίες από την απίστευτη σφαγή των φαλαινών

Σε ατελείωτο σφαγείο μετατρέπονται τα νερά της θάλασσας κατά τη διάρκεια του παραδοσιακού κυνηγιού φαλαινών «Grindadrap» στις νήσους Φερόες.

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Εκατοντάδες αστερίες ξεβράστηκαν στην Ιαπωνία



Από ασιτία πέθαναν, σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι εκατοντάδες αστερίες που ξεβράστηκαν σε παραλία της νότιας Ιαπωνίας τον Ιανουάριο.

Απίστευτες φωτογραφίες από τη Χαβάη

Στην «καρδιά» των κυμάτων

Τη στιγμή που κάθε κύμα «ξετυλίγεται» και σκάει στη θάλασσα αιχμαλώτισαν στο φακό τους δύο φωτογράφοι με φαντασία. Ο 28χρονος Nick Selway και ο 35χρονος CJ Kale βούτηξαν στην Χαβάη με μοναδικό εξοπλισμό συνηθισμένες φωτογραφικές μηχανές αλλά με αδιάβροχη προστασία και αφοσιώθηκαν στην ανάδειξη της ομορφιάς της φύσης.

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

«Αιματοβαμμένα» νερά



Εντυπωσιακές φωτογραφίες από την κόκκινη λίμνη στη Σενεγάλη

Μοιάζει σαν να έχει πλημμυρίσει με αίμα αλλά είναι η υψηλή συγκέντρωση αλατιού που κάνει τη λίμνη Retba στη Σενεγάλη να παίρνει αυτό το χρώμα. Σε ορισμένα σημεία τα επίπεδα του αλατιού στο νερό φτάνουν το 40%.

ΠΟΤΕ ΧΩΡΙΣ ΖΕΥΓΑΡΙ !!!

Όπως είπε κι ένας σοφός :

"Η θάλασσα δεν πνίγει. Εμείς πνιγόμαστε σ΄αυτή"

Αν πας για απαιτητικό υποβρύχιο κυνήγι μονάχος, οι πιθανότητες ενός επικίνδυνου περιστατικού είναι αυξημένες...

Γι΄αυτό βρες κάποιον με τις ίδιες δυνατότητες με σένα και απολαύστε το υπέροχο χόμπι μας....