Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Οι εθελοντές διασώστες του βυθού που βουτούν στα βαθιά για καλό σκοπό

Σώζουν τη θαλάσσια ζωή από θανάσιμες «παγίδες»

dive08



Πετονιές, δίχτυα, παραγάδια, «παγίδες» και κάθε άλλο αλιευτικό εργαλείο που έχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιείται στο ψάρεμα μπορεί να χαθεί ή να εγκαταλειφθεί μέσα στη θάλασσα, εξακολουθώντας όμως να σκοτώνει τη θαλάσσια ζωή.

Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Ο θαλάσσιος «ανεμοστρόβιλος» των ψαριών

Εκπληκτικές φωτογραφίες μιας θεαματικής συνάντησης

 Ο θαλάσσιος «ανεμοστρόβιλος» των ψαριών
Είναι συναρπαστική η ζωή κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και αυτό ακριβώς το χαρακτηριστικό της αποτυπώνεται με ένταση στις φωτογραφίες του εξερευνητή των ωκεανών William Winram.

Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Στην εντατική μητέρα και γιος ύστερα από κατανάλωση λαγοκέφαλων


Σε κρίσιμη κατάσταση δύο Ρώσοι τουρίστες

Στην εντατική μητέρα και γιος ύστερα από κατανάλωση λαγοκέφαλων

Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση και διασωληνωμένη, νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, 65χρονη τουρίστρια από τη Ρωσία, η οποία φαίνεται να υπέστη τροφική δηλητηρίαση, ύστερα από κατανάλωση λαγοκέφαλων ψαριών, τα οποία ψάρεψε ο γιος της ηλικίας 21 χρόνων.

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Ελληνίδες έφτιαξαν «σφουγγάρι» που εξαφανίζει πετρελαιοκηλίδες



Ελληνίδες έφτιαξαν «σφουγγάρι» που εξαφανίζει πετρελαιοκηλίδες

Μια σπουδαία ανακάλυψη, φιλική προς το οικοσύστημα


Δύο Ελληνίδες ερευνήτριες στην Ιταλία φιλοδοξούν να δώσουν τη λύση του μέλλοντος ενάντια στη μόλυνση θαλασσών. Η Αθανασία Αθανασίου και η Δέσποινα Φραγκούλη, με τον συνεργάτη τους Χαβιέ Πιντό, ανέπτυξαν μια νέα παντεταρισμένη, ήδη, μέθοδο, ένα τεχνητό «σφουγγάρι» για την απορρόφηση πετρελαιοκηλίδων και άλλων ελαιωδών, τοξικών υλικών από την επιφάνεια της θάλασσας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους.

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

 Αποτέλεσμα εικόνας για overfishing
Περίπου το 96% των ιχθυαποθεμάτων της Μεσογείου στα ευρωπαϊκά νερά υφίστανται υπερεκμετάλλευση και οι μεσογειακές περιβαλλοντικές οργανώσεις, με κοινή δήλωση, καλούν τον αρμόδιο επίτροπο Καρμένου Βέλα και τους εκπροσώπους των μεσογειακών χωρών της ΕΕ, στο πλαίσιο της συνάντησης στην Κατάνια, να λάβουν έκτακτα μέτρα για να αναστραφεί η τρέχουσα ανησυχητική κατάσταση.

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Δύτης χάιδεψε μεγάλο λευκό καρχαρία στη μύτη


Έβγαλε το χέρι του από το προστατευτικό κλουβί



Δύτης χάιδεψε μεγάλο λευκό καρχαρία στη μύτη



Θέλει αρκετό θάρρος και μόνο για να βουτήξει κανείς, ακόμα και προστατευμένος μέσα στο ειδικό κλουβί, στην περιοχή όπου κολυμπούν μεγάλοι λευκοί καρχαρίες.
Ένας δύτης ωστόσο δεν αρκέστηκε σε αυτήν την εμπειρία αλλά είχε και το θάρρος- και θράσος…- να βγάλει το χέρι του έξω από τις προστατευτικές μπάρες του κλουβιού για να χαϊδέψει τον μεγάλο θαλάσσιο θηρευτή στη μύτη!

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Ανησυχητικά στοιχεία από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ

Το 2050 θα υπάρχουν περισσότερα πλαστικά από ψάρια στους ωκεανούς

Το 2050 θα υπάρχουν περισσότερα πλαστικά από ψάρια στους ωκεανούς 

Μια ανατριχιαστική αλλά αληθινή προοπτική: Η μαζική χρήση πλαστικών έχει λάβει τέτοιες διαστάσεις που το 2050 οι ωκεανοί θα περιέχουν περισσότερα πλαστικά κατάλοιπα παρά ψάρια, υποστηρίζει το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Γιατί πεθαίνουν οι καρέτα καρέτα


Πεντακόσιες νεκρές χελώνες κάθε χρόνο


Γιατί πεθαίνουν οι καρέτα καρέτα
Έξι νεκρές θαλάσσιες χελώνες καρέτα καρέτα ξεβράστηκαν το Δεκέμβριο σε παραλίες του Θερμαϊκού Κόλπου. Επιστήμονες και φορείς, που είναι επιφορτισμένοι με την παρακολούθηση και προστασία του κινδυνεύοντος -σύμφωνα με το Κόκκινο Βιβλίο των Απειλούμενων Ζώων της Ελλάδας- είδους, έχουν καταγράψει τα περιστατικά, χωρίς, όμως, να είναι σε θέση να εξάγουν συμπεράσματα, πότε και σε ποιο μέρος επήλθε ο θάνατός τους και τι τον προκάλεσε, καθώς νεκροψία - νεκροτομή δεν κατέστη εφικτό να γίνει, λόγω προχωρημένης σήψης των κουφαριών των θαλάσσιων ερπετών.

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Εξαιρετικά νέα για τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο


Για μια τεράστια νίκη κάνει λόγο η WWF

ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΟΡΑΛΛΙΟΓΕΝΗΣ ΥΦΑΛΟΣ


Νομοσχέδιο που απαγορεύει την απόρριψη βιομηχανικών μπάζων ψηφίστηκε από το κοινοβούλιο του Queensland της Αυστραλίας σε μια από τις πιο σημαντικές νίκες μέχρι σήμερα για τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο, αναφέρει στην ιστοσελίδα της η WWF Ελλάς.

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Χάνουν το χρώμα τους και πεθαίνουν τα κοράλια

Πού οφείλεται η επιδημία που τα πλήττει σε όλους τους ωκεανούς



ΚΟΡΑΛΙΑ
Μια νέα επιδημία αποχρωματισμού των κοραλλιών βρίσκεται σε εξέλιξη και επεκτείνεται στις θάλασσες της Γης, προειδοποιούν οι επιστήμονες. Η άνοδος της θερμοκρασίας των υδάτων λόγω της κλιματικής αλλαγής, σε συνδυασμό με το εξελισσόμενο έντονο φαινόμενο Ελ Νίνιο, που επίσης θερμαίνει τα νερά, αρρωσταίνει τα κοράλλια, τα οποία όχι μόνο χάνουν τα ωραία χρώματά τους, αλλά τελικά πεθαίνουν.

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Νεκρά δελφίνια και χελώνες στις ελληνικές θάλασσες

 ΚΑΡΕΤΑ

Δύο δελφίνια, 28 θαλάσσιες χελώνες, εκ των οποίων 26 του είδους καρέτα-καρέτα, ένα καρχαροειδές και μία φώκια εντοπίστηκαν νεκρά κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο του 2015 σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Ανακαλύφθηκε βυθισμένος αρχαίος οικισμός στην Αργολίδα

Τμήμα πλακόστρωτου από τον οικισμό

Μεγάλης έκτασης βυθισμένο οικισμό της 3ης χιλιετίας π.Χ. έφερε στο φως η έρευνα συνεργασίας της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων και του Πανεπιστημίου της Γενεύης υπό την αιγίδα της Ελβετικής Αρχαιολογικής Σχολής, στον όρμο Κοιλάδας στην Αργολίδα

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Το πιο αξιολάτρευτο πλάσμα του βυθού

Μοιάζει βγαλμένος από ταινία κινουμένων σχεδίων και αποδεικνύει πως η φαντασία και η ποικιλία αφθονούν στη Φύση. Με τα παράξενα μαύρα μάτια του που του προσδίδουν μια διαρκή έκφραση έκπληξης, ο εικονιζόμενος θαλάσσιος γυμνοσάλιαγκας μοιάζει να είναι πλάσμα που γέννησε η φαντασία κάποιου συγγραφέα παιδικών βιβλίων.
Το εντυπωσιακό θαλάσσιο πλάσμα ζει στην ακτή του Μπαλί.

slug1

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Τέλος οι μπουκάλες!


Νέα πρωτοποριακή συσκευή θα καταργήσει τις "μπουκάλες". 
Το σύστημα της συσκευής επιτρέπει να αναπνέουμε κάτω απο το νερό. Ο Νότιο-Κορεάτης σχεδιαστής της συσκευής (Jeabyun Yeon), πέτυχε να μετατρέψει τον χρήστη σε ανθρώπινο ψάρι.


Τ
article-2540610-1AB616E200000578-81_634x850

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Φώκιες θανατώνονται στον Καναδά


Σοκαριστικές φωτογραφίες από την βάναυση εξόντωσή τους

Μια οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων, έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από φωτογραφίες, στις οποίες φώκιες βασανίζονται και τελικά θανατώνονται βάναυσα, στους όγκους πάγων στον Καναδά, στο πλαίσιο της εμπορικής κυνηγετικής περιόδου της χώρας - που πιστεύεται ότι θα σηματοδοτήσει τη μεγαλύτερη κλίμακας σφαγή θαλάσσιων θηλαστικών στη γη.

Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Κάτω από την επιφάνεια του Λάος


Βραχώδεις σχηματισμοί και σμαραγδένια νερά σε ένα απέραντο σύστημα σπηλαίων

Το Λάος είναι ένας πολύ δημοφιλής τουριστικός προορισμός, γνωστός κυρίως στους λάτρεις της περιπέτειας και της Φύσης χάρη στα πολύ εντυπωσιακά τοπία που συναντά κανείς σε ολόκληρη τη χώρα.

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Ένας… ωκεανός πλαστικών καταλήγει στις θάλασσες


Είναι 34 φορές όσο το Μανχάταν της Νέας Υόρκης

Περίπου οκτώ τόνοι πλαστικών αποβλήτων καταλήγουν κάθε χρόνο στους ωκεανούς του πλανήτη, σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις των επιστημόνων, οι οποίες θεωρούνται οι πιο ακριβείς που έχουν γίνει μέχρι σήμερα.

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

«Από πλαστικό ποιώ» το νέο… σύνθημα στη Θεσσαλονίκη




Δράσεις για τη προστασία της θάλασσας από τα πλαστικά

Δράσεις με τίτλο: «Από πλαστικό ποιώ», που στόχο έχουν την ευαισθητοποίηση πολιτών και μαθητών, σε θέματα προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος από τα πλαστικά απορρίμματα, θα πραγματοποιηθούν από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, έως τα τέλη Μαϊου, σε συνεργασία με το Σωματείο Τέχνης «Μορφογέννεσις».

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Ο ρόλος των ωκεανών στην κλιματική αλλαγή


Ερευνητές μελέτησαν μια μεγάλη αλλαγή στο κλίμα πριν από 2,7 εκατ. χρόνια

Οι ωκεανοί έχουν επιδράσει στην κλιματική αλλαγή, όπως τα αέρια του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα.

Αυτό υποστηρίζει μια ομάδα ερευνητών, οι οποίοι μελέτησαν μια σημαντική κλιματική αλλαγή και το σχηματισμό πάγου στο βόρειο ημισφαίριο της Γης πριν από 2,7 εκατ. χρόνια.

Σημάδια ανάκαμψης εμφανίζει ο πληθυσμός του ερυθρού τόνου



Θετικά τα αποτελέσματα της εκστρατείας για τη διάσωση του είδους

Βελτίωση στο συνολικό αριθμό πληθυσμού του ερυθρού τόνου (αλλιώς γνωστός ως κόκκινος τόνος του Ατλαντικού) παρατηρούν οι επιστήμονες, τονίζοντας ότι δείχνει σημάδια ανάκαμψης.

Διεθνής διάκριση για εφαρμογή χαρτογράφησης των θαλάσσιων λιβαδιών


Εφαρμογή με την οποία επιτυγχάνεται η χαρτογράφηση και φωτογραφική απεικόνιση μεγάλης έκτασης της ελληνικής παράκτιας ζώνης, ανέπτυξε η επιστημονική ομάδα του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος», που έλαβε και την πρώτη θέση στο διεθνή διαγωνισμό διαστημικών εφαρμογών «Copernicus Masters» του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA).

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Στον βυθό της Αλοννήσου για πάνω από 50 ώρες


Το ρεκόρ Γκίνες επιχειρεί να σπάσει ένα τολμηρός δύτης

Στον βυθό της Αλοννήσου διανυκτερεύει από χθες ένας τολμηρός εκπαιδευτής δυτών με στόχο να σπάσει το ρεκόρ Γκίνες, παραμένοντας στα 12 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας για περισσότερες από 50 ώρες.

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014



«Η άβυσσος δεν έχει επηρεαστεί από την κλιματική αλλαγή»


Η NASA υποστηρίζει ότι τα βάθη των ωκεανών έχουν σταματήσει να ζεσταίνονται

Τα κρύα νερά στο βάθος των ωκεανών της Γης δεν έχουν θερμανθεί μετρήσιμα από το 2005, υποστηρίζει σε μια νέα μελέτη της η Εθνική Υπηρεσία Αεροναυτικής και Διαστήματος των ΗΠΑ, η γνωστή σε όλους μας NASA.

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Ψαράδες έπιασαν σπάνιο καρχαρία της αβύσσου


Ονομάζεται καρχαρίας Γκόμπλιν και είναι γνωστός σαν «ζωντανό απολίθωμα»

Μεγάλη έκπληξη επιφύλασσε η θάλασσα στους ψαράδες γαρίδων στον κόλπο του Μεξικού, όταν σηκώνοντας τα δίχτυα τους, αντίκρισαν μια απίστευτη ψαριά!

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Οι πιο εντυπωσιακές υποβρύχιες φωτογραφίες


Δείτε τις βραβευμένες εικόνες για το 2013

Από ένα ναυάγιο στην Ιαπωνία μέχρι τους μεγάλους λευκούς καρχαρίες, αυτές οι φωτογραφίες έχουν βραβευθεί ως οι εντυπωσιακότερες υποβρύχιες εικόνες του 2013.

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Το Σικάγο «οχυρώνεται» κατά των κυπρίνων


Εξετάζει δραστικά μέτρα για τον περιορισμό του πληθυσμού τους

Ριζοσπαστικά μέτρα εξετάζουν οι αρχές στο Σικάγο των ΗΠΑ, προκειμένου να εμποδίσουν την άφιξη κυπρίνων στις Μεγάλες Λίμνες της Βόρειας Αμερικής. Μεταξύ των μέτρων είναι ακόμα και ο αποκλεισμός του συστήματος καναλιών της πόλης ούτως ώστε το ψάρι να μην φτάσει στη λίμνη Μίσιγκαν.

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Διαφανές ψάρι εμφανίστηκε στη Νέα Ζηλανδία

 
Δείτε το διαφανές ψάρι που εντόπισε ένας ψαράς με τους γιους του στη Νέα Ζηλανδία
Αμήχανος έμεινε ένας ψαράς από τη Νέα Ζηλανδία που έπιασε ένα ψάρι κοντά στη επιφάνεια του ωκεανού.

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Μη τοξικός οργανισμός ευθύνεται για τα «κόκκινα» νερά του Θερμαϊκού


Καθηγήτρια βιολογίας εξέτασε τον οργανισμό

Σε μη τοξικό οργανισμό του πλαγκτού που έχει «εγκατασταθεί» τα τελευταία χρόνια στον όρμο του Θερμαϊκού λόγω του ευτροφισμού, αποδίδεται το φαινόμενο της ερυθράς παλίρροιας που «κοκκινίζει» τα παράκτια νερά δημιουργώντας άσχημη εικόνα σε κατοίκους και επισκέπτες.

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Φτιάχνω θαλασσινό αλάτι



Το αλάτι είναι ένα από τα πιο πολύτιμα συστατικά για την ανθρώπινη διατροφή και ευτυχώς υπάρχει μεγάλη επάρκεια στη γη, είτε σαν ορυκτό, είτε διαλυμένο στο νερό των θαλασσών και σε ποσοστό που κυμαίνεται περίπου από 2 – 3%.

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Το απόλυτο gadget για υποθαλάσσια παιχνίδια


Σύστημα με προωθητήρες επιτρέπει την εύκολη πλοήγηση στο βυθό

Μια βρετανική εταιρεία υπόσχεται να κάνει παιχνιδάκι την πλοήγηση κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Νύχτες στο βυθό της θάλασσας!



Μοναδική εμπειρία διαμονής σε υποβρύχιο δωμάτιο

Ζήστε μια μοναδική εμπειρία διαμονής, μένοντας σε ένα υποβρύχιο δωμάτιο, σε ένα ξύλινο σπιτάκι, που επιπλέει στο νερό!

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Γιγάντιο ψάρι ανακαλύφθηκε στον Αμαζόνιο


Νέο είδος του Αραπαίμα ανακάλυψαν ερευνητές στη Βραζιλία

Ένα νέο είδος του γιγάντιου ψαριού Αραπάιμα (arapaima) ανακάλυψαν στη Βραζιλία ερευνητές του κρατικού πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Λάτρεις των θαλασσινών από τα προϊστορικά χρόνια οι Έλληνες

Τι αποκαλύπτουν αρχαιολογικές έρευνες

Η θάλασσα έτρεφε τους Ελληνες από τα προϊστορικά χρόνια, με τους ροφούς, τις σκορπίνες και τους ζαργούς να είναι πρώτα στις προτιμήσεις τους, τα όστρακα να αποτελούν πρώτη ύλη για τη δημιουργία κοσμημάτων και η μεταποίηση να έχει προχωρήσει ακόμη και στη δημιουργία πάστας ψαριού!

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Πιάνει λυκόψαρα με δόλωμα... τα χέρια της!


Παράνομη στις περισσότερες αμερικανικές πολιτείες αυτή η μέθοδος

Μία 19χρονη είναι η πρώτη γυναίκα που κερδίζει την πρώτη θέση στο 14ο ετήσιο φεστιβάλ Okie Noodling Festival στην Οκλαχόμα. Πρόκειται για διαγωνισμό στον οποίο οι συμμετέχοντες πιάνουν λυκόψαρα με γυμνά χέρια.

Το… «ξίφος» νικά τις σαρδέλες


Εντυπωσιακές φωτογραφίες στα ανοιχτά του Μεξικού

Είναι ένας εξαίρετος και ταχύτατος κυνηγός το ψάρι sailfish που φαίνεται στις φωτογραφίες που ακολουθούν να «ψαρεύει» σαρδέλες στα ανοιχτά του Μεξικού.

Στο Διεθνές Δικαστήριο τα ιαπωνικά φαλαινοθηρικά για την ανελέητη σφαγή

Η Αυστραλία κατήγγειλε ότι αντιτίθεται στην εμπορική φαλαινοθηρία

Στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης προσέφυγε την Τετάρτη η Αυστραλία, κατηγορώντας την Ιαπωνία για τη διεξαγωγή εμπορικής φαλαινοθηρίας υπό τον μανδύα επιστημονικής έρευνας.

Βιβλίο για τους έλληνες ψαράδες της Αυστραλίας


«Το Αδειανό Δίχτυ» του Γ. Σταυρινού μας ταξιδεύει σε έναν άλλο κόσμο

H αλιεία στην Αυστραλία για δεκαετίες ήταν "ελληνοκρατούμενη". Ακόμα και σήμερα ένα μεγάλο ποσοστό της ανήκει σε Έλληνες. Κάποιοι μάλιστα έγιναν και πολυεκατομμυριούχοι.

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Έπιασε ψάρι 600 κιλών... με καλάμι!



Ο Βρετανός έκανε το όνειρό του πραγματικότητα

Ένα όνειρο του, κατάφερε να κάνει πραγματικότητα ένας άντρας από τη Βρετανία, καθώς ψάρεψε με καλάμι ένα ψάρι βάρους 600 κιλών!

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Κάθε χρόνο θανατώνονται 100 εκ. καρχαρίες


Με εξαφάνιση απειλούνται πολλά είδη καρχαριοειδών

Με αφανισμό κινδυνεύουν πολλά είδη καρχαριοειδών την επόμενη εικοσαετία εξαιτίας της παράνομης αλίευσής τους.

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Χορεύοντας με τα σαλάχια



Μια εκπληκτική καμπάνια για τη διάσωση των θαλάσσιων πλασμάτων

Μια εταιρία κινηματογράφησης οργάνωσε μία πρωτότυπη καμπάνια για τη διάσωση των γιγάντιων σαλαχιών, παρουσιάζοντας τα αλλόκοτα πλάσματα της θάλασσας να... ποζάρουν μαζί με μοντέλα στο βυθό της θάλασσας.

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Τα ελληνικά και γαλλικά γρι-γρι δε μπορούν να αλιεύουν τόνο



Υπέρ της απαγόρευσης τάχθηκε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάνθηκε πως είναι σύμφωνη με την κοινοτική νομοθεσία η ισχύουσα απαγόρευση των αλιευτικών δραστηριοτήτων από σκάφη γρι-γρι που φέρουν σημαία είτε Γαλλίας είτε Ελλάδας ή είναι νηολογημένα είτε στη Γαλλία είτε στην Ελλάδα και τα οποία αλιεύουν ερυθρό τόνο στον Ατλαντικό Ωκεανό, ανατολικά του γεωγραφικού μήκους 45° Δ και στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Καταδικάστηκε γιατί σκότωσε καρχαρία


Είναι προστατευόμενο είδος στη Νότια Αφρική

Ο νοτιοαφρικανός Leon Bekker από το Western Cape στη Νότια Αφρική είναι ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που καταδικάζεται από δικαστήριο επειδή σκότωσε ένα μεγάλο λευκό καρχαρία, την ώρα που ψάρευε σε μια ακτή.

Μία καλή μέρα για τα ψάρια

Σε παγκόσμιο πρόβλημα εξελίσσεται η υπεραλίευση

Το πράσινο φως για μια επιπλέον ποσόστωση στην αλιεία έδωσε με απόφασή του το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αναφορικά με συγκεκριμένα είδη ψαριών.

Μια παραλία από γυαλί

Η χρόνια απόθεση σκουπιδιών έκανε ένα... θαύμα

Κανείς δεν θα πίστευε τα τελευταία χρόνια του 19ου αιώνα πως μια περιοχή που εξελίσσεται σε χωματερή, με την αλλαγή του αιώνα θα ανακηρύσσονταν προστατευόμενη περιοχή. Ωστόσο, αυτό ακριβώς συνέβη στην παραλία που είναι γνωστή με το όνομα Glass Beach και βρίσκεται λίγο έξω από το Fort Bragg στην Καλιφόρνια.

Η εξερεύνηση της Πηγής Σίντζι στην Αρκαδία



Η βαθύτερη πηγή της Ελλάδας

Το 1996, μια μικρή ομάδα σπηλαιολόγων – σπηλαιοδυτών του σπηλαιολογικού συλλόγου ΣΠΕΛΕΟ ξεκίνησαν την εξερεύνηση στην πηγή Σίντζι στην ορεινή Αρκαδία (∆.∆. Κανδύλας - Δήμος Λεβιδίου).

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Πεινασμένη φώκια αρπάζει χταπόδι

Μάχη στα βαθιά - Δείτε τις φωτογραφίες

Το χταπόδι είναι νόστιμος μεζές και συνοδεύει άριστα ουζάκι, κρασάκι κ.ά. Άλλοι το προτιμούν ακόμη και για κυρίως γεύμα, όπως αυτή η πολύ πεινασμένη φώκια.

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Η… τρύπα στο νερό που κοστίζει 24 εκατ. δολάρια

 

Παραδόξως, μία από τις πιο ελκυστικές τοποθεσίες στις Μπαχάμες δεν είναι μια τεράστια βίλα πάνω στην παραλία, αλλά μία… τρύπα στο νερό.

Παραγωγή ενέργειας από κόκκαλα, εντόσθια και λίπος ψαριών


Στο Βιετνάμ λειτουργούν ήδη μονάδες εκμετάλλευσης των υπολειμμάτων

Στο δέλτα του ποταμού Μεκόνγκ στο νότιο Βιετνάμ εκατοντάδες άνθρωποι με μάσκες και «φιλέ» στα μαλλιά συγκροτούν γραμμές κοπής και επεξεργασίας αλιευμάτων.

ΠΟΤΕ ΧΩΡΙΣ ΖΕΥΓΑΡΙ !!!

Όπως είπε κι ένας σοφός :

"Η θάλασσα δεν πνίγει. Εμείς πνιγόμαστε σ΄αυτή"

Αν πας για απαιτητικό υποβρύχιο κυνήγι μονάχος, οι πιθανότητες ενός επικίνδυνου περιστατικού είναι αυξημένες...

Γι΄αυτό βρες κάποιον με τις ίδιες δυνατότητες με σένα και απολαύστε το υπέροχο χόμπι μας....