Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Το… «ξίφος» νικά τις σαρδέλες


Εντυπωσιακές φωτογραφίες στα ανοιχτά του Μεξικού

Είναι ένας εξαίρετος και ταχύτατος κυνηγός το ψάρι sailfish που φαίνεται στις φωτογραφίες που ακολουθούν να «ψαρεύει» σαρδέλες στα ανοιχτά του Μεξικού.
Το sailfish- ξιφίας ο πλατύπτερος ή ιστιοφόρος- φτάνει κάθε χρόνο στην περιοχή Isla Mujeres για να γευματίσει με τις σαρδέλες, που βρίσκονται σε διαδικασία μετανάστευσης. Το εντυπωσιακό θέαμα αιχμαλώτισε στο φακό του ο υποβρύχιος φωτογράφος Peter Allinson.

Τα sailfish λειτουργούν ομαδικά. Χρησιμοποιούν το ρύγχος τους για να κατευθύνουν τα κοπάδια σαρδελών και στη συνέχεια για να τους επιτεθούν, «καρφώνοντας» ή σκοτώνοντας σαρδέλες για να φάνε.

Το sailfish του Ατλαντικού, που εντοπίζεται επίσης στην Καραϊβική, ζυγίζει έως 58 κιλά και είναι το ταχύτερο ψάρι του ωκεανού κολυμπώντας με ταχύτητα που φτάνει τα 110 χιλιόμετρα την ώρα.

«Μόλις εντοπίσεις ένα κοπάδι σαρδέλες- βουτάς και κολυμπάς όσο πιο γρήγορα μπορείς. Γίνονται όλα πολύ γρήγορα. Αν ανοιγοκλείσεις τα μάτια σου μπορεί και να έχουν εξαφανιστεί», είπε ο 64χρονος Allinson.

«Μερικές φορές βέβαια γίνεται και τρομακτικό καθώς την ώρα της επίθεσης στις σαρδέλες μπορεί να βρεθείς με το ρύγχος δίπλα σου», πρόσθεσε.

Δείτε τις φωτογραφίες













Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΟΤΕ ΧΩΡΙΣ ΖΕΥΓΑΡΙ !!!

Όπως είπε κι ένας σοφός :

"Η θάλασσα δεν πνίγει. Εμείς πνιγόμαστε σ΄αυτή"

Αν πας για απαιτητικό υποβρύχιο κυνήγι μονάχος, οι πιθανότητες ενός επικίνδυνου περιστατικού είναι αυξημένες...

Γι΄αυτό βρες κάποιον με τις ίδιες δυνατότητες με σένα και απολαύστε το υπέροχο χόμπι μας....