Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Ψαράδες έπιασαν σπάνιο καρχαρία της αβύσσου


Ονομάζεται καρχαρίας Γκόμπλιν και είναι γνωστός σαν «ζωντανό απολίθωμα»

Μεγάλη έκπληξη επιφύλασσε η θάλασσα στους ψαράδες γαρίδων στον κόλπο του Μεξικού, όταν σηκώνοντας τα δίχτυα τους, αντίκρισαν μια απίστευτη ψαριά!

Μαζί με τις γαρίδες, στο κατάστρωμα του πλοίου βρισκόταν ένα σπάνιο είδος καρχαρία που ζει στις αβύσσους των ωκεανών, που οι επιστήμονες πίστευαν πως έχει εξαφανιστεί εδώ και δέκα χρόνια από τις θάλασσες.

Το όνομα του κήτους είναι καρχαρίας Γκόμπλιν και είναι γνωστός σαν «ζωντανό απολίθωμα», αφού η οδοντοστοιχία που διαθέτει χαρακτηρίζεται σαν προϊστορική.

Το κύριο χαρακτηριστικό του καρχαρία είναι το παράξενο σχήμα του κεφαλιού του, με το μακρύ, ραμφόμορφο ρύγχος με σχήμα μυστριού, που είναι κατά πολύ μακρύτερο από ρύγχη άλλων καρχαριών.

Στα διακριτικά χαρακτηριστικά του «ζωντανού απολιθώματος» είναι το χρώμα του σώματός του, το οποίο είναι ως επί το πλείστον ροζ, και τα μακριά, προεξέχοντα σαγόνια του και η ασυνήθιστα μακριά μύτη.

Ο καρχαρίας Γκόμπλιν φτάνει σε μήκος τα 3,3 μέτρα και το βάρος του ξεπερνάει τα 160 κιλά, ενώ ζει σε βάθη μεγαλύτερα από 250 μέτρα.

Πολύ λίγα είναι γνωστά για την ιστορία της ζωής του είδους και τις αναπαραγωγικές συνήθειες, καθώς οι συναντήσεις με αυτούς τους καρχαρίες είναι σχετικά σπάνιες.

Όπως ανακοίνωσαν οι ψαράδες, το ψάρι επιστράφηκε ζωντανό στην θάλασσα, αμέσως μετά την σύλληψή του.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΟΤΕ ΧΩΡΙΣ ΖΕΥΓΑΡΙ !!!

Όπως είπε κι ένας σοφός :

"Η θάλασσα δεν πνίγει. Εμείς πνιγόμαστε σ΄αυτή"

Αν πας για απαιτητικό υποβρύχιο κυνήγι μονάχος, οι πιθανότητες ενός επικίνδυνου περιστατικού είναι αυξημένες...

Γι΄αυτό βρες κάποιον με τις ίδιες δυνατότητες με σένα και απολαύστε το υπέροχο χόμπι μας....