Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

«Από πλαστικό ποιώ» το νέο… σύνθημα στη Θεσσαλονίκη




Δράσεις για τη προστασία της θάλασσας από τα πλαστικά

Δράσεις με τίτλο: «Από πλαστικό ποιώ», που στόχο έχουν την ευαισθητοποίηση πολιτών και μαθητών, σε θέματα προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος από τα πλαστικά απορρίμματα, θα πραγματοποιηθούν από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, έως τα τέλη Μαϊου, σε συνεργασία με το Σωματείο Τέχνης «Μορφογέννεσις».

Η απόφαση πάρθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και το πρόγραμμα –μεταξύ άλλων- περιλαμβάνει ενημέρωση των μαθητών, μέσα από ειδικές παρουσιάσεις και πρακτικές βιωματικές δράσεις ανακάλυψης.

Για το σκοπό αυτό, θα χρησιμοποιηθεί επιλεκτικά μέρος του εργαστηριακού εξοπλισμού παρακολούθησης φυσικο-χημικών παραμέτρων του θαλασσινού νερού του Τμήματος Περιβαλλοντικών Δράσεων, συνδυαστικά με ενημερωτικό υλικό τόσο της υπηρεσίας, όσο και του Τμήματος Ανακύκλωσης. Οι δράσεις θα υλοποιηθούν στο γυάλινο περίπτερο, στον Κήπο Εποχών της Νέας Παραλίας.

Επίσης, θα κατασκευαστεί ειδικό έκθεμα από πλαστικά απορρίμματα, στο οποίο θα δοθεί διαδραστικός χαρακτήρας με τη βοήθεια ρομποτικής εφαρμογής. Το όνομα του εκθέματος θα προκύψει μέσα από τη διαδικασία δημιουργίας του, ενώ θα αναγράφονται σε αυτό όλες οι ομάδες μαθητών και ομάδων που συμμετείχαν στην κατασκευή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΟΤΕ ΧΩΡΙΣ ΖΕΥΓΑΡΙ !!!

Όπως είπε κι ένας σοφός :

"Η θάλασσα δεν πνίγει. Εμείς πνιγόμαστε σ΄αυτή"

Αν πας για απαιτητικό υποβρύχιο κυνήγι μονάχος, οι πιθανότητες ενός επικίνδυνου περιστατικού είναι αυξημένες...

Γι΄αυτό βρες κάποιον με τις ίδιες δυνατότητες με σένα και απολαύστε το υπέροχο χόμπι μας....