Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Εξαιρετικά νέα για τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο


Για μια τεράστια νίκη κάνει λόγο η WWF

ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΟΡΑΛΛΙΟΓΕΝΗΣ ΥΦΑΛΟΣ


Νομοσχέδιο που απαγορεύει την απόρριψη βιομηχανικών μπάζων ψηφίστηκε από το κοινοβούλιο του Queensland της Αυστραλίας σε μια από τις πιο σημαντικές νίκες μέχρι σήμερα για τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο, αναφέρει στην ιστοσελίδα της η WWF Ελλάς.

Για πολλά χρόνια, η πρακτική της απόρριψης τεράστιων ποσοτήτων μπάζων ήταν συνηθισμένη, όμως η χρόνια υποβάθμιση του υφάλου, σε συνδυασμό με την απειλή της επέκτασης των βιομηχανικών δραστηριοτήτων, προκάλεσε εθνική και παγκόσμια αντίδραση.
«Η απαγόρευση αυτή σημαίνει ότι θα γλιτώσουμε από 46 εκατομμύρια κυβικά μέτρα μπάζων που θα απορρίπτονταν στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο στα επόμενα χρόνια», δήλωσε το WWF Αυστραλίας.

«Είναι μια τεράστια νίκη που δείχνει τη δύναμη του κόσμου. Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν, όχι μόνο τους επιστήμονες, αλλά και τους ενδιαφερόμενους πολίτες σε όλο τον κόσμο που συνέβαλαν σε αυτό το αποτέλεσμα. Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε την κυβέρνηση που άκουσε την επιθυμία του κόσμου».
Το WWF Αυστραλίας συνεχάρη το Φιλελεύθερο-Εθνικό κόμμα της αντιπολίτευσης που στήριξε την κυβέρνηση στην υιοθέτηση της απαγόρευσης: «Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό να βλέπεις γνήσια διακομματική υποστήριξη για το νέο νόμο, ο οποίος τηρεί βασικές δεσμεύσεις που η Αυστραλία ανέλαβε απέναντι στην Επιτροπή Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ουνέσκο».
wwf2
Σημειώνεται ότι η αρμόδια Επιτροπή της Ουνέσκο είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στην αυστραλιανή κυβέρνηση, προειδοποιώντας ότι αν δεν λάβει άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση των απειλών του Μεγάλου Κοραλλιογενούς Υφάλου, ενδέχεται να τον συμπεριλάβει στον κατάλογο των απειλούμενων Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς.
Πολλές προκλήσεις παραμένουν για το μοναδικό αυτό οικοσύστημα, όμως η νίκη αυτή αναπτερώνει τις ελπίδες για μια ουσιαστική πρόοδο, σημειώνει η WWF.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΟΤΕ ΧΩΡΙΣ ΖΕΥΓΑΡΙ !!!

Όπως είπε κι ένας σοφός :

"Η θάλασσα δεν πνίγει. Εμείς πνιγόμαστε σ΄αυτή"

Αν πας για απαιτητικό υποβρύχιο κυνήγι μονάχος, οι πιθανότητες ενός επικίνδυνου περιστατικού είναι αυξημένες...

Γι΄αυτό βρες κάποιον με τις ίδιες δυνατότητες με σένα και απολαύστε το υπέροχο χόμπι μας....