Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Στον βυθό της Αλοννήσου για πάνω από 50 ώρες


Το ρεκόρ Γκίνες επιχειρεί να σπάσει ένα τολμηρός δύτης

Στον βυθό της Αλοννήσου διανυκτερεύει από χθες ένας τολμηρός εκπαιδευτής δυτών με στόχο να σπάσει το ρεκόρ Γκίνες, παραμένοντας στα 12 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας για περισσότερες από 50 ώρες.

Ο Βαγγέλης Παπατζιτζές βούτηξε χθες στις 12 (11.51 για την ακρίβεια της χρονομέτρησης) στη θαλάσσια περιοχή Μαρπούντα στη νοτιοδυτική πλευρά της Αλοννήσου και αναμένεται να αναδυθεί αύριο το μεσημέρι, αφού πρώτα «σπάσει» το φράγμα των 50 ωρών και το ρεκόρ του Βρετανού Σον Μακ Γκάερν, με 49 ώρες και 56 λεπτά.

Από χθες στην παραλία της Μαρπούντας βρίσκεται μια ομάδα 15-20 ατόμων, υποστηρικτών του νεαρού εκπαιδευτή δυτών, ενώ δίπλα του βρίσκεται συνεχώς ένας άλλος δύτης, για την παρακολούθησή του και τυχόν υποστήριξη, ο οποίος αλλάζει κάθε 45 λεπτά. Φυσικά όλο το εγχείρημα βιντεοσκοπείται και παρόντες είναι άνθρωποι από το βιβλίο ρεκόρ Γκίνες.

«Παίζουμε με τον χρόνο. Και ένα λεπτό παραπάνω να μείνει, το ρεκόρ θα έχει καταρριφθεί και αυτό θα κάνει τον ίδιο και όλους εμάς χαρούμενους και υπερήφανους», δήλωσε στο «Έθνος» ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Αλοννήσου, Δημήτρης Χρήστου, που είναι στην ομάδα υποστήριξης στην ακτή της Μαρπούντας. Στην επιφάνεια υπάρχουν επίσης επαγγελματικό σκάφος με τεχνολογικό εξοπλισμό και εφόδια, εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, του Ναυτικού Ομίλου, αλλά και πολλοί δύτες που πήγαν στην Αλόννησο για να παρακολουθήσουν το δύσκολο αυτό εγχείρημα.

Ο Βαγγέλης Παπατζιτζές, είχε προγραμματίσει την κατάδυσή του για το μεσημέρι του Σαββάτου. Η κάμερα εγγραφής του εγχειρήματός του όμως τον πρόδωσε και παρουσίασε τεχνικό πρόβλημα, με αποτέλεσμα η επιχείρηση να αναβληθεί για χθες.

Ελάχιστα λεπτά πριν από τις 12 το μεσημέρι, αποχαιρέτησε γνωστούς και φίλους, υποσχέθηκε ότι θα αναδυθεί με το ρεκόρ και βούτηξε στα 12 μέτρα.

Ο παράτολμος δύτης θα έχει δίπλα του μια ειδική κατασκευή σαν εξέδρα, όπου θα μπορεί να αναπαύεται κατά διαστήματα και να μετακινείται, οι δύτες-υποστηρικτές θα τον βοηθούν με τις αλλαγές στις μπουκάλες, αλλά δεν θα του προσφέρουν καμία άλλη βοήθεια, καθώς αυτό απαγορεύεται από τους κανονισμούς. Δεν μπορεί να αναδυθεί παρά ελάχιστα εκατοστά από τα 12 μέτρα προς τα πάνω, ίσα για να μη μένει ακινητοποιημένος, ενώ έχει μαζί του αρκετά τρόφιμα. Ο ίδιος ετοίμασε πολλά βραστά αβγά -τη μοναδική τροφή που δεν αλλοιώνεται στο νερό- και δύο ειδών σούπες. Μία με σέλινο και ξινόμηλο που τον βοηθά να μην αφυδατώνεται και μία άλλη με λαχανικά, βάση των οποίων είναι το παντζάρι, για να παίρνει βιταμίνες και να μην καταρρεύσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΟΤΕ ΧΩΡΙΣ ΖΕΥΓΑΡΙ !!!

Όπως είπε κι ένας σοφός :

"Η θάλασσα δεν πνίγει. Εμείς πνιγόμαστε σ΄αυτή"

Αν πας για απαιτητικό υποβρύχιο κυνήγι μονάχος, οι πιθανότητες ενός επικίνδυνου περιστατικού είναι αυξημένες...

Γι΄αυτό βρες κάποιον με τις ίδιες δυνατότητες με σένα και απολαύστε το υπέροχο χόμπι μας....