Πέμπτη, 24 Μαΐου 2012

Οι ελληνικές θάλασσες μεταξύ των πιο καθαρών στην Ευρώπη


Οι ελληνικές θάλασσες συγκαταλέγονται ανάμεσα στις πιο καθαρές της Ευρώπης σύμφωνα με σημερινή έκθεση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας για το Περιβάλλον (ΑΕΕ).

«Καλή είδηση για τους παραθεριστές φέτος στις παραλίες της Ευρώπης: το 92,1% των υδάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση πληροί τώρα τα ελάχιστα κριτήρια ποιότητας», σχολιάζει η ΑΕΕ σε ανακοίνωσή της που συνοδεύει την ετήσια έκθεσή της για τις παραλίες στην Ευρώπη, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

«Η Κύπρος, η Κροατία, η Μάλτα και η Ελλάδα είχαν εξαιρετικά αποτελέσματα (στους ελέγχους που έγιναν) στις παραλίες τους, καθώς σε όλες αυτές τις χώρες το 90% των παραλιών πληροί τα πιο αυστηρά κριτήρια καθαρότητας (εξαιρετική ποιότητα)», αναφέρει στην έκθεσή της η ΑΕΕ, η οποία ταξινόμησε τις παραλίες σε τρεις κατηγορίες: σε αυτές που πληρούν τα πιο αυστηρά κριτήρια καθαρότητας, σε αυτές που πληρούν τα ελάχιστα κριτήρια καθαρότητας και στις μη ικανοποιητικές.

«Η Ισπανία, η Ιταλία και η Πορτογαλία έχουν στο 80% των παραλιών τους νερά εξαιρετικής ποιότητας», προσθέτει επίσης η ΑΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΟΤΕ ΧΩΡΙΣ ΖΕΥΓΑΡΙ !!!

Όπως είπε κι ένας σοφός :

"Η θάλασσα δεν πνίγει. Εμείς πνιγόμαστε σ΄αυτή"

Αν πας για απαιτητικό υποβρύχιο κυνήγι μονάχος, οι πιθανότητες ενός επικίνδυνου περιστατικού είναι αυξημένες...

Γι΄αυτό βρες κάποιον με τις ίδιες δυνατότητες με σένα και απολαύστε το υπέροχο χόμπι μας....