Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Ο πρώτος χορτοφάγος... καρχαρίας!


Η Φλωρεντία τρέφεται πλέον μόνο με λαχανικά

Η Φλωρεντία, ένας θηλυκός καρχαρίας από το Εθνικό Κέντρο Θαλάσσιας Ζωή στο Μπέρμιγχαμ, ύστερα από μια χειρουργική επέμβαση, στην οποία υπεβλήθη το 2009 για αφαίρεση ενός σκουριασμένου γάντζου από το σαγόνι της, σταμάτησε να τρέφεται σαν τα υπόλοιπα ομοειδή της και έγινε ο πρώτος χορτοφάγος καρχαρίας.

Οι φροντιστές της καταφεύγουν σε διάφορες τακτικές για να εμπλουτίσουν τη διατροφή της με την απαραίτητη δόση πρωτεΐνης – κρύβοντας κομμάτια ψαριών μέσα στα λαχανικά της.

«Αναγκαζόμαστε να κρύβουμε τα ψάρια μέσα στο σέλινο, τα αγγούρια και μαρούλια. Πρέπει να είναι καλά κρυμμένα, διότι εάν συνειδητοποιήσει πως τα λαχανικά της περιέχουν ψάρι, τότε δεν τρώει», δηλώνει η επιμελήτρια Γκράχαμ Μπάροους.

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που η Φλωρεντία προκαλεί ανησυχία στο θαλάσσιο πάρκο.

«Όταν ήρθε σε εμάς, δεν έτρωγε σχεδόν καθόλου. Αφού της κάναμε υπερηχογράφημα, φανερώθηκε ένα αγκίστρι αλιείας θαμμένο βαθιά στο στόμα της», συνεχίζει η επιμελήτρια.

Η Φλωρεντία χειρουργήθηκε από τον ειδικό κτηνίατρο Νικ Μάστερς από τον Διεθνή Κτηνιατρικό Όμιλο του Μπρίστολ. Καθ' όλη τη διάρκεια της επέμβασης, θαλασσινό νερό αντλούταν μέσα στα βράγχια του καρχαρία και το αγκίστρι αφαιρέθηκε με επιτυχία.

«Το αγκίστρι βρισκόταν εκεί για χρόνια και είχε σκουριάσει. Η Φλωρεντία ήταν πολύ άρρωστη, αλλά με τη βοήθεια των αντιβιοτικών ανάρρωσε πολύ γρήγορα», συνεχίζει η Γκράχαμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΟΤΕ ΧΩΡΙΣ ΖΕΥΓΑΡΙ !!!

Όπως είπε κι ένας σοφός :

"Η θάλασσα δεν πνίγει. Εμείς πνιγόμαστε σ΄αυτή"

Αν πας για απαιτητικό υποβρύχιο κυνήγι μονάχος, οι πιθανότητες ενός επικίνδυνου περιστατικού είναι αυξημένες...

Γι΄αυτό βρες κάποιον με τις ίδιες δυνατότητες με σένα και απολαύστε το υπέροχο χόμπι μας....