Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Λούτσοι στα κάρβουνα


Τα δικά μας μπαρακούντα....

Ο Λούτσος είναι ένα άπαχο ψάρι με ντελικάτη γεύση από μόνο του, έτσι δε θέλει και πολλά πρόσθετα κατά το ψήσιμο και κατά την κατανάλωσή του.

Πάμε λοιπόν!

Αφού καθαρίσουμε πολύ προσεκτικά τα λέπια (όπως κάνουμε με όλα τα ψάρια) χαράζουμε βαθιά την κοιλιά μέχρι τη ραχοκοκκαλιά του. Βγάζουμε τα εντόσθια και με ένα κομάτι καθαρού υφάσματος καθαρίζουμε το αίμα επιμελώς μέχρι να ασπρίσει τελείως εσωτερικά. Αυτό γιατί το αίμα που τυχόν μείνει κλέβει αρκετά από τη γεύση του λούτσου.

Ξεπλένουμε επιμελώς και τα αφήνουμε να στραγγίξουν από τα νερά, ή αν βιαζόμαστε αρκετά το κάνουμε με ένα άλλο καθαρό πανάκι και αφήνουμε τα ψάρια με ένα ελαφρύ νώτισμα ίσα για να κρατήσουν το αλάτι επάνω τους.

Αλατίζουμε (πάντα με ημίχονδρο φυσικό αλάτι) και τα αφήνουμε 20 λεπτά. Ξεπλένουμε, στραγγίζουμε τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και τα οδηγούμε στη σχάρα. Προσπαθούμε να ψήσουμε ψηλά και τα γυρίζουμε τακτικά έτσι ώστε να μη χάσουν τα υγρά τους.

Προσθέτουμε λίγη ρίγανη, και όταν ροδίσουν τα κατεβάζουμε και τα σερβίρουμε αμέσως.

ΠΟΤΕ ΧΩΡΙΣ ΖΕΥΓΑΡΙ !!!

Όπως είπε κι ένας σοφός :

"Η θάλασσα δεν πνίγει. Εμείς πνιγόμαστε σ΄αυτή"

Αν πας για απαιτητικό υποβρύχιο κυνήγι μονάχος, οι πιθανότητες ενός επικίνδυνου περιστατικού είναι αυξημένες...

Γι΄αυτό βρες κάποιον με τις ίδιες δυνατότητες με σένα και απολαύστε το υπέροχο χόμπι μας....