Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2011

Το πάστωμα των ψαριών


Το πάστωμα, είναι μία από τις παλαιότερες μεθόδους συντήρησης τροφίμων, είναι μια τέχνη, μια επιστήμη. Η διαδικασία του παστώματος ψαριών επηρεάζεται από τις καιρικές συνθήκες, το μέγεθος και τα είδη των ψαριών και την ποιότητα του αλατιού που χρησιμοποιείτε, για το λόγο αυτό, η εμπειρία είναι απαραίτητη για την προσαρμογή στη διαδικασία που περιγράφεται εδώ για την κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Ξεκινήστε με αλάτισμα μικρών και πολλών διαφορετικών ποικιλιών ψαριών. Με το αλάτισμα μικρών ποσοτήτων  ψαριών, θα μάθετε πόσος χρόνος απαιτείται για κάθε βήμα. Τα παστά ψάρια, εάν είναι κατάλληλα συσκευασμένα για να  προστατευτούν από την υπερβολική υγρασία, δεν θα χαλάσουν.

Ποιότητα και καθαριότητα.  Ιδιαίτερη σημασία έχουν:
1. η ποιότητα των ψαριών που θα παστωθούν πρέπει να  είναι άριστης ποιότητας.

ΠΟΤΕ ΧΩΡΙΣ ΖΕΥΓΑΡΙ !!!

Όπως είπε κι ένας σοφός :

"Η θάλασσα δεν πνίγει. Εμείς πνιγόμαστε σ΄αυτή"

Αν πας για απαιτητικό υποβρύχιο κυνήγι μονάχος, οι πιθανότητες ενός επικίνδυνου περιστατικού είναι αυξημένες...

Γι΄αυτό βρες κάποιον με τις ίδιες δυνατότητες με σένα και απολαύστε το υπέροχο χόμπι μας....