Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2012

Υπεγράφη το διάταγμα για την προστασία των υγροτόπωνΈντεκα υδροβιότοποι έχουν ενταχθεί στη σύμβαση Ραμσάρ
Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου, υπέγραψε το σχέδιο προεδρικού διατάγματος για την προστασία των μικρών νησιωτικών υγροτόπων, με τίτλο «Έγκριση καταλόγου μικρών νησιωτικών υγροτόπων και καθορισμός όρων και περιορισμών για την προστασία και ανάδειξη των μικρών παράκτιων υγροτόπων που περιλαμβάνονται σε αυτόν».Το ΥΠΕΚΑ, με αυτή την κίνηση, επέλεξε να «γιορτάσει» την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων, 2 Φεβρουαρίου. Μέχρι σήμερα, έχουν ενταχθεί 11 μεγάλοι υδροβιότοποι στην Ελλάδα (λίμνες, λιμνοθάλασσες, δέλτα ποταμών) στη σύμβαση Ραμσάρ, τη σύμβαση για την προστασία των υγροτόπων διεθνούς σημασίας.

Τα περισσότερα μικρότερα υγροτοπικά συστήματα, κυρίως τα νησιωτικά, δεν εντάσσονται σε δίκτυο προστασίας και κινδυνεύουν από την αυξανόμενη αστικοποίηση των νησιών και άλλους ανθρωπογενείς παράγοντες.

Στο διάταγμα περιλαμβάνονται 380 μικροί (με έκταση κάτω των 80 στρεμμάτων) υγρότοποι της νησιωτικής Ελλάδας. Σύμφωνα με το σχέδιο, θα επιτρέπονται μόνο δραστηριότητες για τη διατήρηση και ανάδειξή τους, η επιστημονική έρευνα, η ευαισθητοποίηση του κοινού και οι ελαφρές υποδομές, όπου απαιτούνται. Απαγορεύονται οι εκχερσώσεις φυσικής βλάστησης, τα μπαζώματα, η δόμηση, οι εξορύξεις, η συλλογή οργανισμών, οι γεωτρήσεις και κάθε άλλη παρέμβαση στο τοπίο.

www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΟΤΕ ΧΩΡΙΣ ΖΕΥΓΑΡΙ !!!

Όπως είπε κι ένας σοφός :

"Η θάλασσα δεν πνίγει. Εμείς πνιγόμαστε σ΄αυτή"

Αν πας για απαιτητικό υποβρύχιο κυνήγι μονάχος, οι πιθανότητες ενός επικίνδυνου περιστατικού είναι αυξημένες...

Γι΄αυτό βρες κάποιον με τις ίδιες δυνατότητες με σένα και απολαύστε το υπέροχο χόμπι μας....