Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

«Τέρας» γλυκού νερού 127 κιλών!

Αντιστάθηκε τέσσερις ώρες, αλλά τελικά κουράστηκε

Ένας γενναίος Βρετανός κατάφερε να πιάσει ένα από τα μεγαλύτερα και θανατηφόρα σαλάχια του κόσμου, παλεύοντας επί τέσσερις ώρες μέσα στο νερό.

Ο 53χρονος Jeremy Wade το αιχμαλώτισε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού-ψαρέματος που έκανε στην Αργεντινή.

Είναι ένα από τα βαρύτερα που υπάρχουν στα ποτάμια όλου του κόσμου και η φήμη του δεν είναι καλή, καθώς του «χρεώνουν» θανάτους ανθρώπων λόγω του δηλητηρίου που έχει στην ουρά του, η οποία μοιάζει με μαστίγιο.



Ο Jeremy, ο οποίος παρουσιάζει την τηλεοπτική σειρά River Monsters, έπιασε το 127 κιλών «τέρας» ενώ ψάρευε πάνω σε μια μικρή βάρκα στον ποταμό Parana κοντά στο Μπουένος Άιρες.



Το σαλάχι έπεσε στην «παγίδα» που του είχε στήσει ο Jeremy. Αφού άρπαξε το νοστιμότατο δόλωμα που του είχε βάλει (χέλι) πάλεψε αρκετή ώρα μένοντας σχεδόν ακίνητο στο βυθό του ποταμού… αλλά τελικά κουράστηκε και νικητής στη «μάχη» βγήκε ο Jeremy.
 Πηγή : http://www.newsbeast.gr/environment/arthro/267829/teras-glukou-nerou-127-kilon/

Σημείωση  : Ο εν λόγω κύριος ψαρεύει σε όλο τον κόσμο με σκοπό την διάσωση της απανταχού πανίδας , ποτέ δεν έχει σκοτώσει κανένα από ψάρια που πιάνει , και επιπλέον έχει λύσει οικολογικά προβλήματα που δημιούργησαν ιχθυοτροφεία !  Βλέπε πιράχνας σε ιχθυοτροφείο Αυσταλίας που ξέφυγαν από την περίφραξη και σήμερα δημιουργούν οικολογική καταστοφή σε αλλά ντόπια ψάρια .
Δουλευει για το Discovery   και συνεργάζεται πάντοτε με ιθαγενείς για την προστασία των οικολογικών συστημάτων των ποταμών σε όλο τον κόσμο

1 σχόλιο:

magda είπε...

Πωπωω, Κώστα
Απίστευτο!!!!
Σ' ευχαριστώ!

ΠΟΤΕ ΧΩΡΙΣ ΖΕΥΓΑΡΙ !!!

Όπως είπε κι ένας σοφός :

"Η θάλασσα δεν πνίγει. Εμείς πνιγόμαστε σ΄αυτή"

Αν πας για απαιτητικό υποβρύχιο κυνήγι μονάχος, οι πιθανότητες ενός επικίνδυνου περιστατικού είναι αυξημένες...

Γι΄αυτό βρες κάποιον με τις ίδιες δυνατότητες με σένα και απολαύστε το υπέροχο χόμπι μας....